Pošlete tradiční recept a vyhrajte večeři se Zdeňkem Pohlreichem!

[adsenseyu1]

Hamburgery, pizza, instatní polotovary, umělá ochucovadla, nekvalitní suroviny, které se tváří jako špičkové výrobky. Doba je uspěchaná, na jídlo není čas, honem něco zhltnout a honem dál.

Tradiční česká (a samozřejmě moravská a slezská) kuchyně, zdá se, umírá na úbytě. V  restauraci člověku jako tradiční menu nabídnou držkovou z mraženého polotovaru a  vepřovou s knedlíkem a zelím, kde všechno plave v omastku a knedlík si může o ruční práci nechat jen zdát. A vařit tradiční kuchyni nebo recepty, které z ní vycházejí a jsou její moderní podobou, doma? Buď chybí suroviny nebo je recept je pracný, nejčastějším důvodem, proč recepty našich maminek a babiček nevaříme, je ten, že jsou naše chuťové buňky už natolik otupělé, že nám jídlo bez umělých ochucovadel a instantních  polotovarů zkrátka nechutná.

A to je přitom velká škoda. Tradiční tuzemské recepty jsou stejně jako jiné evropské regionální kuchyně skvělých příspěvkem do světové gastronomie. A nejde přitom jen o obligátní a světově unikátní a proslulý knedlík, který je dnes (což je trochu škoda) synonymem naší tradiční kuchyně ve světě.

Tak třeba polévky. Kulajda, držková, česnečka nebo zelná polévka s klobásou, ty všechny patří mezi naše rodinné gastronomické zlato, o polévkách s knedlíčky a z drůbků nemluvě. A co teprve omáčky – svíčková, koprová, houbová nebo třeba rajská. Co pokrm, to delikatesa.

Vaří se ve vaší kuchyni nějaký zajímavý tradiční recept? Pokud ano, zúčastněte se soutěže o večeři se Zdeňkem Pohlreichem (právě vyšla jeho nová kniha Prostřeno bez servítků), známým českým šéfkuchařem, televizním moderátorem a úspěšným provozovatelem restaurací.

Více informací naleznete na stránce Vyhrajte večeři se Zdeňkem Pohlreichem, aktuální soutěžní dění můžete sledovat i na fanouškovské stránce na Facebooku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.