Slavoj Titl. Psychoanalytik, který odhaluje tajemství našich vztahů

Slavoj Titl je český psychoanalytik a psychoterapeut, který se specializuje na psychoanalytickou terapii, zejména v oblasti párových a rodinných vztahů. Vystudoval klinickou psychologii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy a svou kariéru začal ve Výzkumném ústavu psychiatrickém v Praze.

Přestože původně zvažoval vědeckou dráhu, brzy zjistil, že ho více přitahuje praktická psychoanalytická terapie. Více než deset let pracoval v Psychiatrické léčebně v Bohnicích a další čtyři roky v Poradně pro manželství a rodinu.

Slavoj Titl je zakladatelem a ředitelem Institutu pro psychoanalytickou párovou a rodinnou terapii (IPPART), kde se věnuje rozvíjení této specifické formy terapie. Svou praxi založil na práci s nevědomými aspekty lidského chování, zejména v partnerských vztazích. Titl vyzdvihuje důležitost raného dětství a jeho vliv na výběr partnerů a na dynamiku vztahů v dospělosti. Ve své knize Nevědomé fantazie ve vztazích (2014) zkoumá, jak nevědomé fantazie ovlivňují partnerské soužití, a poskytuje náhled do způsobů, jakými lidé opakují vzorce chování svých rodičů​.

Jeho práce je oblíbená nejen mezi odborníky, ale také mezi veřejností. Titl často vystupuje v médiích, například v pořadu Diagnóza F, kde rozebírá témata týkající se partnerských vztahů a psychoanalýzy. Mluví o tom, jak lidé často opakují vzorce vztahového chování ze své rodiny, aniž by si to uvědomovali, a jak je psychoanalýza může pomoci tato nevědomá schémata odhalit a řešit​.

Slavoj Titl je rovněž aktivním členem České psychoanalytické společnosti a České společnosti pro psychoanalytickou psychoterapii. Ve své práci kombinuje hluboké porozumění lidské psychice s praktickými terapeutickými postupy, což ho činí jedním z nejuznávanějších psychoanalytiků v Česku​.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *