David Horváth. Snowboardista, který přežil svůj osud

David Horváthse narodil 25. září 1972 a během své aktivní sportovní kariéry se stal ikonou českého snowboardingu. Jeho životní příběh ale sahá mnohem dál než jen na vrcholy zasněžených hor. Stal se i úspěšným fotografem a filmařem.

Sportovní životopis? David Horváth byl v 90. letech a na počátku 21. století jedním z nejúspěšnějších českých snowboardistů, známý svými výkony v disciplíně halfpipe, kde se stal desetkrát mistrem České republiky. Soutěžil také na světových závodech a byl považován za jednoho z nejlepších snowboardistů své generace.

Po skončení profesionální kariéry se Horváth vrhl na další vášeň – fotografování a filmování extrémních sportů. Jako kameraman a fotograf často spolupracoval s předními sportovci a adrenalinovými nadšenci – spolupracoval s i ve své době nejbohatším Čechem Petrem Kellnerem.

Bohužel jedna z jeho výprav s nejbohatším Čechem Petrem Kellnerem skončila fatální nehodou na Aljašce během tragického heliskiingového výletu v roce 2021. Při nehodě David Horváth jako jediný přežil pád vrtulníku, při kterém přišli o život všichni ostatní, včetně Petra Kellnera​.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *