Luděk Staněk. Komik, novinář a glosátor české politiky

Luděk Staněk se narodil 28. března 1974 v Praze a je český publicista, scénárista, moderátor a stand-up komik, který je známý svou ostrou satirou a politickými glosami. Jeho kariéra začala v oblasti žurnalistiky, kde psal pro známé tituly jako Reflex nebo Hospodářské noviny.

Jako jeden z nejmladších šéfredaktorů časopisu Esquire se Luděk Staněk brzy dostal do povědomí širší veřejnosti, což mu otevřelo dveře do mediálního světa. Jeho originální smysl pro humor a pohotovost ho však vedly k stand-up komedii, kde exceluje dodnes​.

Profesní životopis? Luděk Staněk je zakladatelem komediálního dua Čermák & Staněk Comedy společně s Milošem Čermákem. Společně moderují úspěšný podcast, ve kterém glosují aktuální dění v politice, médiích i běžném životě. Tento projekt se stal průkopníkem české podcastové scény a získal si široké publikum díky své autenticitě a nekonvenčnímu stylu.

Kromě podcastu se Luděk Staněk věnuje i moderování vlastního pořadu Události Luďka Staňka, kde zábavným způsobem komentuje aktuální dění, ať už na politické scéně nebo ve společnosti​.

Během své kariéry se Staněk nezaměřoval pouze na komedii a žurnalistiku. Jako scenárista a dramaturg se podílel na řadě televizních projektů a jeho ostré satirické poznámky si často vysloužily velkou pozornost. Jakou pozornost si vyslouží v reality show televize Prima Zrádci? Zatím je vše prakticky na začátku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *