Martina Ptáčková. Z ringu na taneční parket StarDance 2024

Martina Ptáčková se narodila 14. června 1997. V dětství procházela nelehkými obdobími, když čelila školní šikaně. To ji vedlo k tomu, aby se začala věnovat bojovým sportům, které jí pomohly znovu získat sebevědomí a respekt. Už od osmi let se věnovala tréninkům a postupně si vydobyla pevné místo na mezinárodní scéně bojových sportů.

Sportovní životopis? Jako zápasnice se Martina Ptáčková specializuje se na kickbox a disciplínu hand to hand combat, ve které jako první Evropanka získala černý pás. Celkem pětkrát se stala mistryní světa v kickboxu a dvakrát triumfovala na mistrovství světa v hand to hand combat​.

Kromě sportu se Martina věnuje studiu diplomacie. Má magisterský titul v oboru mezinárodních vztahů a evropských studií a plánuje pokračovat v doktorském studiu. Působí jako vyslankyně dobré vůle Ministerstva zahraničních věcí, kde se zaměřuje na šíření dobrého jména České republiky v zahraničí a organizaci zahraničních projektů​.

Kromě sportovních úspěchů možná bude Martina Ptáčková brzy známá i jako taneční hvězda, a to jako účastnice třinácté řady televizní taneční soutěže StarDance v roce 2024 – jak dopadne, je zatím ve hvězdách, v rozhovorech uvádí, že žádnou taneční průpravu za sebou nemá. Uvidíme, několikanásobná mistryně světa v bojových sportech Martina Ptáčková přináší svou odhodlanost i na taneční parket.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *