Andrea Třeštiková. Královna parketu a mistryně StarDance

Andrea Třeštiková, narozená v Poděbradech, je známá česká profesionální tanečnice a lektorka. Od útlého věku ji rodiče vedli k tanci, a tak začala už v šesti letech chodit do tanečního kroužku. Její láska k tanci se prohlubovala, a i když se nejdříve věnovala tenisu, nakonec tanec zvítězil. V jedenácti letech začala dojíždět do Prahy, kde se připojila k tanečnímu týmu Sokol Zbraslav, což odstartovalo její kariéru​.

Její největší úspěch přišel v roce 2014, kdy se s tanečním partnerem Martinem Houškou stala mistryní České republiky ve standardních tancích mezi profesionály. Během své taneční dráhy získala čtyřikrát titul vicemistryně ČR v amatérské kategorii. Navíc reprezentovala Českou republiku na evropských a světových šampionátech​.

Andrea se zúčastnila oblíbené televizní show StarDance… když hvězdy tančí už v roce 2016, kdy tančila s hercem Romanem Zachem a společně se dostali až do semifinále. V roce 2024 se do této soutěže vrací a jejím partnerem se stal zpěvák Ondřej Ruml. Média často spekulují o jejích osobních vztazích s tanečními partnery, ale Andrea vždy profesionálně udržuje soukromí.

Kromě tance se Andrea Třeštiková věnuje i práci ve farmaceutické firmě, což je výjimečné spojení s jejím tancem. Andrea je důkazem, že kariéra tanečnice může jít ruku v ruce s jinou profesí a že vytrvalost a talent mohou přinést úspěchy na více frontách.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *