Ondřej Studénka: Moravský učitel učí i v Ulici

Ondřej Studénka, narozený 7. listopadu 1985 ve Vnorovech na Hodonínsku, je český herec, jehož kariéra začala na divadelních prknech a postupně se rozvinula do televizního světa. Od dětství se věnoval sportu, folklóru a tanci, přičemž jeho láska k pohybu a umění se projevila již v jeho účinkování v profesionálním Vojenském uměleckém souboru Ondráš.

Později Ondřej Vystudoval Fakultu sportovních studií na Masarykově univerzitě a herectví na JAMU, čímž spojil dvě své vášně – sport a divadlo. Jeho všestrannost a nadšení pro oba obory mu umožnily skvěle propojit kreativní práci s pohybem, což uplatňuje i v jeho herecké kariéře​.

V divadle Studénka exceluje především v Městském divadle Brno, kde ztvárnil řadu významných rolí v muzikálech i činohrách, jako například postavy ve hrách Matilda, Velký Gatsby a Heidi. Jeho schopnost přecházet mezi dramatem, komedií a muzikálem z něj činí jednu z opor brněnské divadelní scény​.

Největší popularitu si však Ondřej získal díky své roli v nekonečném seriálu Ulice, kde od roku 2020 hraje učitele Prokopa Junka. Jeho postava učitele fyziky a angličtiny je nejen odborníkem, ale i mužem s komplikovanými vztahy. Pro Ondřeje je tato role svým způsobem blízká, jelikož i on sám má pedagogické základy. Diváci si ho rychle oblíbili a jeho postava patří mezi klíčové prvky současné dějové linie seriálu​.

V osobním životě je Ondřej Studénka rodinným typem – je ženatý a má děti, se kterými žije na Moravě. Navzdory časovým nárokům natáčení v Praze zůstává jeho srdce pevně spjato s rodným krajem, kde se cítí doma. Ačkoliv se v reálném životě od seriálového Prokopa v mnohém liší, oba spojuje láska k učitelské profesi, i když Ondřej zvolil kariéru před kamerou​.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *