Daniel Brown. Barman Henry z Ulice

Daniel Brown, kanadský rodák, který si získal srdce českých diváků díky své roli barmana Henryho v nekonečném seriálu Ulice, je nejen talentovaným hercem, ale také globálním umělcem s pestrou kariérou. Narodil se v Kanadě a vystudoval klasické divadlo a komedii dell’arte, což mu poskytlo silný herecký základ pro jeho pozdější kariéru nejen v Kanadě, ale i v Evropě​.

V Ulici, kde působí od roku 2009, ztvárňuje postavu Henryho Rettiga, přátelského barmana restaurace U Jindřicha. Jeho role v seriálu je mezi diváky velmi oblíbená díky jeho charismatickému vystupování a schopnosti rozesmát i v nejtěžších chvílích.

Brownovi se podařilo do této postavy vnést kousek své kanadské nátury, včetně charakteristického přízvuku, který ho odlišuje od ostatních postav​.

Danielova kariéra však sahá daleko za hranice Ulice. Zahrál si po boku světových hvězd jako Bruce Willis a byl také součástí vánoční reklamy, která obletěla svět a dojala miliony diváků. Jeho vystoupení v této dojemné kampani pro německý obchodní řetězec Edeka ukázalo, že Daniel Brown alias Henry z Ulice dokáže nejen bavit, ale i dojímat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *