Jana Boušková. Herečka s nepřehlédnutelným talentem a hlasem

Jana Boušková, narozená 8. května 1954 v Kladně, je herečkou oblíbenou z divadelních jevišť i televizní obrazovky. Už během studií na Pražské konzervatoři začala hostovat v Národním divadle, kde získala své první angažmá a kde její kariéra pokračovala mnoho let. Boušková se rychle prosadila nejen v divadle, ale i ve filmu a televizi. Zazářila v mnoha rolích, od klasických divadelních postav, jako byla Kristina ve Strakonickém dudákovi nebo Kráska v Hrátkách s čertem, až po televizní postavy, které z ní udělaly oblíbenou tvář​.

Osobní život Jany Bouškové byl často spojen s jejími hereckými kolegy. Její první manžel, herec Petr Svojtka, tragicky zahynul v roce 1982. V roce 2006 se po více než dvacetiletém vztahu provdala za svého dlouholetého partnera, herce Václava Vydru, s nímž sdílí nejen osobní, ale i pracovní život.

Oba společně moderují pořad Prostřeno!, kde jejich vtipné komentáře doprovázejí soutěžící v kuchařském zápolení. Jana Boušková svou rolí v Prostřenu! získala novou fanouškovskou základnu a její hlas je pro diváky nezaměnitelný​. Podle aktuálních informací Jana Boušková ze zdravotních důvodů končí.​

Kromě moderátorské práce v pořadu Prostřeno! se Jana Boušková stále věnuje herectví. Objevila se v seriálech jako Policie Modrava nebo Ordinace v růžové zahradě, kde si zahrála po boku dalších českých hereckých hvězd. Její charisma a humor jí zajistily dlouhodobé místo na české herecké scéně​.

Jana Boušková zůstává aktivní i v divadelním prostředí. Její kariéra, která trvá již přes padesát let, je plná rozmanitých rolí, a i dnes patří mezi oblíbené a respektované herečky. Její nadšení pro divadlo a herectví ji neopouští a stále se objevuje na jevištích i před kamerami​.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *