Pavla Beretová. Herecká hvězda s odvahou jít proti proudu

Pavla Beretová, rodačka z Ostravy, se narodila 28. října 1983 a od mládí směřovala k herectví, ačkoliv v rodině nikdo podobné ambice neměl. Po studiích na ostravském gymnáziu se vydala do Prahy, kde absolvovala Divadelní fakultu Akademie múzických umění. Už během studií se objevila na scéně, například v Divadle v Celetné, kde hrála Desdemonu v Othellovi či Gerdu ve Sněhové královně.

V roce 2008 se stala členkou Činohry Národního divadla, což odstartovalo její intenzivní divadelní kariéru. Zde excelovala v klasických kusech jako Zkrocení zlé ženy či Radúz a Mahulena​.

Její filmový životopis je stejně bohatý jako ten divadelní. Zahrála si v oblíbených televizních seriálech, například Okresní přebor či Dabing Street. Skutečný průlom však přišel s rolí v minisérii Vodník (2019), kde si získala diváky i kritiky.

Její odvaha zkoušet nové role ji zavedla také k hudebním projektům – spolupracovala s hudebníky jako Xindl X či Vladimír Javorský. Pavla Beretová se nebojí náročných výzev a sama o sobě říká, že pokud cítí strach, je to pro ni znamení, že se do toho musí pustit​.

V roce 2024 Pavla Beretová ztvárnila dospělou verzi hlavní hrdinky ve filmu Amerikánka, režírovaném Viktorem Taušem. Tento snímek sleduje život dívky, která vyrůstá v dětském domově a sní o útěku do Ameriky, aby se setkala se svým otcem. Příběh je inspirován skutečnými osudy dětí, které prošly dětskými domovy a pasťáky. Pavla Beretová byla jednou ze tří hereček, které postavu "Amerikánky" ztvárnily v různých etapách jejího života​.

Osobní život Pavly Beretové si herečka střeží, ačkoliv bulvární média občas spekulují o jejích vztazích. Sama se prezentuje jako silná a nezávislá žena, která si je vědoma svých hranic. Její soustředění na profesní růst a odhodlání přinášet divákům upřímné výkony z ní udělaly jednu z nejuznávanějších hereček mladé generace.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *