Ivana Andrlová. Od princezny k televizním seriálům

Ivana Andrlová se narodila 28. října 1960 ve Vysokém Mýtě, ale své dětství strávila v nedaleké Chocni. Už v 16 letech se začala objevovat na televizních obrazovkách a brzy si získala diváckou přízeň díky svému půvabu a talentu.

Herecký životopis Ivany Andrlové? Po absolvování Pražské konzervatoře nastoupila do Divadla Jiřího Wolkera, což odstartovalo její dlouhou a úspěšnou hereckou kariéru. V 80. letech se stala televizní hvězdou, kdy zazářila především v pohádkách jako Princové jsou na draka či Ať přiletí čáp, královno!

Ivana Andrlová však nebyla jen pohádkovou princeznou. Objevovala se v řadě populárních seriálů, například v legendární Sanitce nebo v komediálním seriálu Chlapci a chlapi. Během 90. let a později se postupně přesunula do televizních inscenací a seriálů, jako jsou Ordinace v růžové zahradě nebo Přístav.

I přesto, že na obrazovkách nebyla v posledních letech tak často vidět, její hlas provází české diváky i nadále v dabingu – proslavila se například jako český hlas Ally McBealové nebo Natálie Oreiro​.

Její osobní život však nebyl vždy pohádkový. V roce 1990 se jí narodila dcera Michaela z manželství s hercem Ivanem Vyskočilem, se kterým prožila 15 let. Rozchod byl velmi bouřlivý a medializovaný. Po rozvodu se Ivana Andrlová více soustředila na divadlo a v poslední době se vrací i na televizní obrazovky v seriálech, jako je například Jedna rodina nebo nekonečný podvečerní seriál Ulice.​

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *