Matyáš Řezníček. Herecký talent, který se nebojí žádných výzev

Matyáš Řezníček, narozený 13. září 1991 v Praze, si už od dětství razil cestu k herectví. Již ve věku šesti let se stal členem Dismanova rozhlasového dětského souboru a své schopnosti dále rozvíjel ve studentském divadelním souboru OLDstars.

V roce 2016 úspěšně absolvoval činoherní herectví na pražské DAMU, kde měl možnost studovat pod vedením významných pedagogů, jako jsou Jana Hlaváčová či Ladislav Mrkvička. Jeho talent ho brzy přivedl na prkna Národního divadla, kde působil od roku 2016 do roku 2023 a ztvárnil role v inscenacích jako Maryša nebo Mnoho povyku pro nic​.

Vedle divadla se Matyáš věnuje i filmovým a televizním projektům. Zazářil v romantickém filmu Do větru (2018), kde si vyzkoušel roli jachtaře, a především v provokativním snímku Hranice lásky (2022), kde jeho výkon v hlavní roli Petra mu vynesl nominaci na prestižní cenu Český lev.

Matyáš Řezníček je známý tím, že se nebojí výzev, a to jak v rovině herecké, tak osobní. Sám přiznává, že je pro něj důležité propojení svobody a autenticity ve všech jeho projektech, což mu umožňuje vytvářet postavy s hloubkou a komplexností​.

Osobní i profesní život Matyáše Řezníčka je plný neobvyklých zážitků a dobrodružství. Při natáčení filmu Do větru strávil týdny na moři a musel se poprat s náročnými podmínkami na palubě plachetnice. Herectví vnímá jako dvě oddělené disciplíny – divadlo a film – a snaží se v každé z nich najít něco jedinečného.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *