Ondřej Ruml. Z X-Factoru až na vrchol české hudební scény

Ondřej Ruml, narozený 21. srpna 1981 v Jablonci nad Nisou, je český zpěvák a herec, jehož hudební cesta je plná zajímavých projektů a nečekaných proměn. Už od dětství tíhl k hudbě a v deseti letech začal hrát na kytaru. Na pražské Konzervatoři Jaroslava Ježka pak studoval zpěv a herectví, což bylo klíčové pro jeho další kariéru. Zásadním momentem bylo jeho druhé místo v soutěži X-Factor v roce 2008, kde zazářil nejen svým hlasem, ale také osobitým projevem​.

Jeho hudební tvorba je jedinečná díky používání technologie zvané looper, se kterou vystupuje v projektu One Man Show Nahubu. V roce 2015 vystupoval jako předskokan francouzské zpěvačky ZAZ a jeho vystoupení bylo obrovským úspěchem. Ondřej se také podílel na albu Český kalendář, kde spolupracoval s textařem Michalem Horáčkem​.

Ondřej Ruml je nejen zpěvákem, ale i muzikálovým hercem. Zahrál si v několika úspěšných muzikálech, včetně titulní role v rockové opeře Hamlet nebo postavy v inscenacích jako Kudykam a Johanka z Arku. V posledních letech se výrazně prosadil i před kamerou, kde se objevil například v populárním seriálu Iveta​, mapujícím životní osudy zpěvačky Ivety Bartošové. Zahrál si tady postavu, kterou si si přála zahřár velká spousta vystudovaných herců – postavu zpěváka Karla Gotta.

V roce 2024 Ondřej přijal výzvu a zapojil se do třinácté řady populární taneční soutěže StarDance. O své účasti mluví s nadšením, přesto přiznává, že tanec pro něj představuje velkou výzvu, která mu přináší nové zkušenosti a energii.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *