Hynek Čermák. Drsný chlap s duší herce a vášní pro divadlo

Hynek Čermák, narozený 14. února 1973 v Praze, patří mezi nejvýraznější tváře současné české herecké scény. Vystudoval činoherní herectví na DAMU a své první kroky na divadelních prknech podnikl v Divadle J. K. Tyla v Plzni, kde získával zkušenosti.

Postupně prošel dalšími prestižními scénami, včetně Divadla v Řeznické a Divadelního spolku Kašpar. Dlouhá léta je také stálým členem souboru Dejvického divadla, kde exceloval například v inscenacích Racek nebo Americké dopisy​.

Ve filmovém světě zazářil v roce 2011, kdy získal Českého lva za vedlejší roli ve filmu Nevinnost, kde si zahrál postavu s tajemnou minulostí. Diváci ho však znají především z jeho drsných rolí, jako například v seriálu Rapl, kde ztvárnil neústupného kriminalistu. V tomto žánru se objevil také ve filmech Gangster Ka (2015) a Cirkus Bukowsky (2013). Jeho herecký styl je charakteristický hlubokým hlasem a charismatickou, mnohdy drsnou vizáží​.

Kromě herectví má Hynek Čermák také další vášeň – fotografii. Specializuje se na černobílou fotografii ženského aktu a v roce 2018 uspořádal svou první úspěšnou výstavu. Tato kreativní stránka jeho osobnosti jen dokládá jeho všestrannost a touhu po uměleckém vyjádření nejen před kamerou, ale i za ní​.

V osobním životě prošel několika vztahy, což nezůstalo bez povšimnutí médií. V roce 2015 oznámil rozchod se svou dlouholetou manželkou Danielou Choděrovou, se kterou má dvě děti. Nyní žije s herečkou Veronikou Mackovou, s níž má dceru Hedviku​.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *