Andrea Sestini Hlaváčková. Bojovnice na kurtu i v životě

Andrea Sestini Hlaváčková, rozená Hlaváčková, se narodila 10. srpna 1986 v Plzni. Tato bývalá profesionální tenistka se zapsala do historie českého i světového tenisu především díky svým úspěchům ve čtyřhře. Společně s Lucií Hradeckou vyhrála dva grandslamové turnaje – French Open 2011 a US Open 2013. Kromě toho získala stříbrnou medaili na Olympijských hrách 2012 v Londýně a dalších šestnáct turnajů WTA ve čtyřhře. Její jméno je neodmyslitelně spjato s odhodláním a bojovností​.

Andrea se v roce 2017 provdala za italského bývalého tenistu Fabrizia Sestiniho, se kterým má dvě dcery. První dcera Isabella se narodila v roce 2019, druhá dcera Bea v roce 2024.

Přes veškerou radost z rodinného života si Hlaváčková prošla těžkým obdobím, když zažila několik potratů a následně byla konfrontována s vážnou nemocí svého manžela, kterému byla diagnostikována rakovina štítné žlázy​.​

Tento náročný rok Andrea otevřeně sdílela se svými fanoušky, kdy se snažila ukázat, že i přes úspěchy a idylický obraz na sociálních sítích může být osobní život plný těžkostí. Manžel Fabrizio úspěšně podstoupil operaci a léčbu a prognózy jsou nadějné, což rodině přineslo nový optimismus​.

V roce 2021 se Andrea rozhodla ukončit svou tenisovou kariéru a věnovat se rodině. Také se aktivně podílí na sportovních přenosech a působí jako moderátorka a komentátorka​.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *