Rozálie Havelková. Multitalent na cestě za vlastní tvorbou

Rozálie Havelková, narozená v roce 1997 v Praze, pochází z významné umělecké rodiny. Je dcerou herce, zpěváka a režiséra Ondřeje Havelky a vnučkou slavné herečky Libuše Havelkové. Její cesta k umění byla tedy předurčena, ale Rozálie si prošla vlastními výzvami, aby si vybudovala svou jedinečnou kariéru.

Od dětství se věnovala umění a vystupovala s orchestrem svého otce Melody Makers. Nakonec se však rozhodla jít vlastní cestou a věnovat se sólové hudbě, herectví i modelingu​.

Rozálie se stala známou díky svým hudebním a hereckým výkonům. V roce 2022 vydala debutové album Korzetiér, které mísí šanson s ironickým a cynickým nádechem, což je její vlastní umělecký styl. Ve své tvorbě se často inspiruje kontrasty mezi elegancí první republiky a moderním světem. Kromě hudby si vyzkoušela i modeling, a to v soutěži Elite Model Look, kde se probojovala do finále. Její výrazné osobité texty a syrový přístup ji rychle dostaly do povědomí širšího publika​.

Přestože vyrůstala v prostředí, kde umění bylo přirozenou součástí života, Rozálie se rozhodla uniknout z „protekčního“ statusu. Strávila čas u belgického cirkusu a vedla velmi nezávislý život, daleko od českého mediálního světa. Její touha po dobrodružství a originalitě ji neustále žene kupředu. Nyní se soustředí na svou hudební kariéru a stále více se prosazuje i na divadelních scénách.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *