Tereza Prucková. Tanečnice s vášní pro výuku a soutěžní parket

Tereza Prucková, rozená Bufková, se narodila v roce 1985 v České Lípě a od dětství byla vedena k tanci. První kroky na tanečním parketu udělala na soukromé základní škole Slunce, kde byly povinné hodiny tance. Zájem o tanec se však rozvinul naplno, když ji v osmi letech objevil taneční mistr.

Tím začala její úspěšná kariéra, která ji přivedla k soutěžnímu tanci i divadlu. Kromě umění se věnovala i studiu a absolvovala Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy se zaměřením na matematiku a francouzštinu​.

Tereza Prucková je známá především z televizní soutěže StarDance, kde se poprvé objevila již v roce 2006 po boku herce Jana Čenského. Během své účasti v dalších ročnících tančila s takovými osobnostmi, jako jsou hokejista Martin Procházka, zpěvák Radek Banga a herec Zdeněk Godla. Její největší úspěch v soutěži přišel v páté řadě, kdy s Procházkou skončila na druhém místě​.

Kromě taneční kariéry je Tereza také vášnivou učitelkou a choreografkou. Pracuje jako lektorka v Taneční škole Vavruška, kde se věnuje nejen dospělým, ale i dětem a seniorům. Spolupracovala i na různých divadelních projektech, například na muzikálech Aida a Mamma Mia!

V roce 2024 se Tereza Prucková vrací na parket StarDance po boku spisovatele a režiséra Patrika Hartla. Její přístup k tanci, který spojuje vášeň, disciplínu a radost z pohybu, ji činí jednou z nejoblíbenějších tanečnic této soutěže.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *