Tereza Brodská. Herečka s nezaměnitelným talentem a rodinným odkazem

Tereza Brodská, narozená 7. května 1968 v Praze, je česká herečka, která svou kariéru zasvětila nejen filmu, ale i divadlu a televizi. Jako dcera legendárních herců Vlastimila Brodského a Jany Brejchové měla umělecké geny doslova v krvi, přesto se její cesta k herectví neobešla bez překážek.

Rodiče si původně nepřáli, aby se vydala jejich stopami, ale její talent byl nepopiratelný a již od mládí vystupovala v dětských filmech, jako například Kočičí princ nebo Ať žijí duchové!​.

Jedním z jejích nejvýznamnějších momentů kariéry byla role ve filmu Vlak dětství a naděje (1985), který jí zajistil místo mezi předními českými herečkami. Za své herecké výkony získala dvakrát Českého lva – za vedlejší roli ve filmu Má je pomsta (1995) a za hlavní roli ve snímku Dvojrole (1999). Díky těmto oceněním se stala jednou z nejoblíbenějších a nejrespektovanějších hereček své generace​.

V posledních letech si Tereza Brodská získala popularitu také díky svému účinkování v televizním seriálu Ulice, kde dlouhodobě ztvárňuje Báru Jordánovou. Seriál ji přiblížil širokému publiku a potvrdil její místo mezi elitou české herecké scény. Její dceru v Ulici hraje Patricie Pagáčová, syna Jakub Štáfek.

Tereza Brodská však stále zůstává věrná i divadelním prknům, kde pravidelně vystupuje, mimo jiné v Činoherním klubu a v Divadle na Vinohradech​.

Osobní život Terezy Brodské je také často v centru pozornosti médií. V roce 1990 se poprvé provdala za filmaře Jordiho Niuboa, avšak manželství nevydrželo. Později našla štěstí po boku fotografa Herberta Slavíka, se kterým má syna Samuela. Kromě herectví se věnuje i psaní a v roce 2021 vydala knihu o své matce, herečce Janě Brejchové, která se potýká s vážnými zdravotními problémy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *