Bořek Slezáček. Zpěvák, herec a mafián z Devadesátek

Bořek Slezáček, narozený 30. května 1967 v Ostravě, je známý český herec, hudebník, moderátor a producent. Po maturitě na gymnáziu nejprve nastoupil na ostravskou konzervatoř, avšak nakonec se rozhodl pro studium ekonomie na Technické univerzitě v Ostravě.

Po ukončení studia ho cesta zavedla na čtyři roky do Španělska, kde pracoval pro cestovní kancelář, než se vrátil zpět do Česka, aby se věnoval své skutečné vášni – umění a hudbě. Působil v několika kapelách, ale největší slávu mu přineslo jeho působení v médiích, zejména na obrazovkách​.

Kromě své hudební kariéry se Bořek Slezáček prosadil jako moderátor a později i jako herec. V divadle i televizi získal pozornost pro své výrazné role. Avšak jednou z jeho nejsilnějších postav byla role mafiána Alexeje v seriálu Devadesátky. Ztvárnil zde jednookého mafiána z pražského podsvětí, který se zaplétá do násilných machinací.

Slezáček při natáčení přiznal, že jeho postava Alexeje mu přirostla k srdci, i když se kvůli roli musel smířit s nepohodlným účesem, který na něj přitahoval posměch nejen od kolegů. I když se v Devadesátkách objevil pouze jako vedlejší postava, jeho ztvárnění mafiána bylo silně zapamatovatelné a oceněné kritiky​.

V soukromí si Bořek prošel mnoha náročnými životními etapami, včetně závislosti na alkoholu, o které sám otevřeně mluvil. Po letech divokého života našel Bořek stabilitu ve své rodině a věnuje se jak herecké, tak hudební tvorbě. V posledních letech působil v několika divadelních projektech a objevil se i v dalších televizních seriálech​.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *