David Blajer, rodák z Litvínova, není typickým účastníkem televizních kuchařských show. IT specialista, který většinu svého profesního života strávil před obrazovkou počítače, se rozhodl opustit bezpečí klávesnice a postavit se do žáru televizní kuchyně. A to hned dvakrát. Poprvé na sebe upozornil v pořadu Prostřeno! na TV Prima, kde si diváky získal kombinací kulinářského nadšení, nadhledu a přirozeného vystupování.
Rok 2025 pak přinesl Blajerův přestup do vyšší TV gastronomické ligy. Stal se jedním z účastníků druhé řady soutěže Hell’s Kitchen Česko, kterou od letošního roku vede šéfkuchař Jan Punčochář. Na rozdíl od některých soutěžících přichází David do pořadu jako ryzí amatér s cílem dokázat, že i člověk z úplně jiného oboru může v kuchyni obstát mezi profesionály.
Blajer je podle veřejně dostupných informací specialista na steaky a omáčky, dobře zvládá tepelnou úpravu masa a má cit pro dochucení. Sám také přiznává, že sladké je pro něj slabší stránkou – ale právě proto přijal výzvu soutěže. Kromě vaření vnáší do pořadu i osobitý humor, vtip a nadhled, které mu pomáhají zvládat stresové situace i výtky od přísného šéfa.
Životopis Davida Blajera připomíná příběh moderního kuchařského dobrodruha: není to profesionál s michelinskou hvězdou na prsou, ale člověk, který miluje jídlo, učení a výzvy.