Miroslav Voňka je dalším soutěžícím v kuchařské reality show Hell’s Kitchen Česko. Tento třiatřicetiletý šéfkuchař a majitel populární restaurace To je Bistro v Hradci Králové je známý svým extravagantním stylem a sebevědomým vystupováním.
Jeho kuchařský životopis? Miroslav Voňka se do kulinářského světa ponořil již v mládí, kdy ho škola příliš nebavila, ale vášeň pro vaření jej vedla k plnění svých snů. Při své cestě kuchařským světem se dokonce učil od světoznámého kuchaře Jamieho Olivera, což mu dodalo sebevědomí v soutěži. Bude stejně úspěšný u Radka Kašpárka?
Jeho kulinářský styl spojuje tradiční české suroviny s moderními technikami. Do Hell’s Kitchen vstoupil s cílem ukázat své kuchařské schopnosti a možná trochu provokovat svým osobitým stylem. Miroslav Voňka je známý tím, že nesnáší hlasité žvýkání a mlaskání u jídla – drobný detail, který dokresluje jeho pečlivost a náročnost vůči ostatním.
Miroslav soutěž bere jako příležitost zviditelnit se a posunout svou kariéru dál. Rád by se jednou stal hoteliérem, inspirován rolí Roberta De Nira ve filmu Casino, a dokázal, že i extravagantní vizionář může uspět ve světě profesionální gastronomie.