Alena Štréblová. Herečka, Milena Pumrová z Ulice

V nekonečném seriálu televize Nova má poměrně velký prostor s výraznou dějovou linku – jako maminka Gábiny (Aneta Krejčíková), která po sňatku s Jirkou Hermanem (Jan Holík) je u všech jejich životních peripetií – ve 20. sezóně seriálu hlavně u tématu náhradního mateřství Gábiny.

Milena Pumrová ale není jediná významnější role Aleny Štréblové. Že má herectví v krvi, naznažuje už její příjmení, jejím bratrem je totiž Jiří Štrébl, který v Ulici hraje bodrého Miloše Knoblocha. Máme pro vás její životopis.

Alena Štréblová, narozená 21. dubna 1966 v Praze, patří mezi přední české herečky známé svým bohatým působením jak na divadelní scéně, tak v televizi a filmu. Absolventka Katedry alternativního a loutkového divadla na DAMU začala svou kariéru v pražských nezávislých divadlech, jako bylo A Studio Rubín, a postupně si získala uznání za svou práci v Divadle Na zábradlí, Ypsilonce a v Divadle Sklep.

Již během studií na DAMU si Alena Štréblová vybudovala solidní základy, které jí otevřely dveře k významným rolím na českých jevištích​. V roce 2010 vstoupila do angažmá Městského divadla v Kladně, kde ztvárnila roli Arkadinové v Čechovově Rackovi v režii Daniela Špinara, za kterou získala Cenu Českého divadla.

Štréblová se stala jednou z klíčových hereček této scény, a její výkony byly vysoce ceněny odbornou kritikou. Od roku 2016 působí oblíbená seriálová herečka jako členka souboru Činohry Národního divadla, kde nadále rozvíjí svůj herecký talent a představuje různé dramatické i komediální postavy​.

Vedle divadla se Alena Štréblová aktivně věnuje televiznímu a filmovému herectví. Svou první filmovou roli získala v roce 1986 ve snímku Antonyho šance režiséra Víta Olmera. Postupně si zahrála v dalších českých filmech a seriálech, jako například Cesta z města (2000), Kuličky (2008), Ordinace v růžové zahradě (2005) nebo Policie Modrava (2015). Největší prostor nicméně dostává coby Milena Pumrová v seriálu Ulice.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *