Sagvan Tofi. Ikona osmdesátých let, rebel a producent

Dávej, ber! Jen málokdo kolem padesátky nezná tuhle písničku. A dobře ji znají i dnešní teenageři – zpěvák, který ji proslavil je totiž známý i ve svých šedesáti letech. Ano, hádáte správně – Sagvan Tofi, přezdívaný Sagi, Tady je jeho životopis.

Sagvan Tofi, narozený 7. září 1964 v Praze, se proslavil jako herec, zpěvák a producent, který dominoval československé populární scéně během osmdesátých let. Syn iráckého Kurda a české matky prožil část dětství v Iráku, než se rodina přestěhovala do Československa.

Tofiho exotický vzhled a energická osobnost přitahovaly pozornost a brzy se stal jednou z největších hvězd tehdejšího filmového plátna. Proslavil se především v kultovním filmu Kamarád do deště (1988), kde vytvořil nezapomenutelnou dvojici s Lukášem Vaculíkem​.

Sagvan Tofi se proslavil jako herec, jeho kariéra nicméně měla i své syrovější stránky. Média ho často označovala za „krále večírků“ a jeho bouřlivý život plný večírků a románků s nejkrásnějšími ženami československého šoubyznysu mu vysloužil pověst rebela.

Jeho vztahy s celebritami, jako byly Simona Krainová a Dara Rolins, byly v bulváru pravidelně probírány. Přestože byl často v centru pozornosti kvůli svému životnímu stylu, Sagvan se postupně začal věnovat vážnějším projektům​.

V posledních letech se Tofi uplatnil jako úspěšný producent muzikálů, především s hitem Děti ráje, který se stal obrovským úspěchem a získal si tisíce diváků. Tento muzikál nostalgicky připomíná éru osmdesátých let a stal se trvalým prvkem české muzikálové scény.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *