Stanislav Hložek. Hvězda pop music osmdesátých let a král hitparád

Stanislav Hložek se narodil 16. září 1954 v Kroměříži a patří mezi nejvýraznější české popové zpěváky 80. let. Už od mládí se věnoval hudbě a jeho kariéra začala nabírat obrátky ve chvíli, kdy se spojil s Petrem Kotvaldem.

Tato dvojice společně vytvořila několik hitů, ale největším průlomem byla píseň Holky z naší školky (1982), která se stala jedním z největších hitů té doby a prodalo se více než dva miliony nosičů. Díky tomuto úspěchu se stal jedním z nejpopulárnějších zpěváků své generace​.

Hložkova kariéra ale nekončila jen u populárních duetů. Jeho talent se projevil i při spolupráci s Hanou Zagorovou a Karlem Vágnerem, s prvně jmenovanou a Petrem Kotvaldem nazpíval slavnou píseň Můj čas pro seriál Sanitka (1984). Píseň si rychle získala obrovskou popularitu a stala se ikonickým hudebním doprovodem k televiznímu seriálu. Standa Hložek se také věnoval dětské hudbě a moderování, když nazpíval písničky pro oblíbené seriály jako Želvy Ninja a Sport Billy​.

V 90. letech si Stanislav Hložek založil vlastní agenturu S. A. Production, která se zaměřovala na produkci dětských pořadů a zábavných programů. Kromě své pěvecké kariéry se také objevil na prknech divadel, například v muzikálu Tři mušketýři v roli Porthose.

Dodnes je Stanislav Hložek aktivní na hudební scéně a pravidelně vystupuje na koncertech, kde se svými hity stále přitahuje pozornost širokého publika. Jeho kariéra je důkazem toho, že i po několika dekádách zůstává pevně zakořeněn v české populární hudbě​.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *