Hana Vagnerová. Herečka, která překročila hranice českého filmu

Hana Vagnerová, narozená 21. února 1983 v Praze, patří mezi přední herečky současné české kinematografie. Pochází z rodiny programátorů, a přestože v mládí přemýšlela o dráze právničky či matematičky, osud ji zavedl na jeviště a filmová plátna.

Na začátku kariéry Hana Vagnerová začala s modelingem, ale její skutečnou vášní se stalo herectví, kterému se věnovala už při studiích na DAMU. Po ukončení školy rychle našla své místo na české herecké scéně.

Hana je známá z řady úspěšných televizních seriálů, kde si získala pozornost diváků díky rolím v seriálech jako Vyprávěj a Horákovi. Právě role Zuzky Dvořákové ve Vyprávěj jí přinesla širokou popularitu a ocenění Televizní objev roku 2011.

Na filmovém plátně se objevila v různorodých projektech, včetně snímků Milada, Lída Baarová, a nedávno i v dramatickém snímku Hranice lásky (2022), který otevřel diskusi o mezích ve vztazích. Vedle toho excelovala v roli Bláži ve filmu Padesátka nebo v komedii Bajkeři.

Hana Vagnerová se vedle hraní věnuje také psaní a produkci. Pracovala na scénářích a hledá příležitosti, jak rozšířit svůj tvůrčí záběr. Své umělecké ambice však neomezuje jen na český trh. Často cestuje do zahraničí a aktivně spolupracuje s filmaři za hranicemi. S vášní pro divadlo se objevuje také na scéně významných českých divadel.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *