Veronika Žilková: Herečka a matka Agáty Hanychové

Veronika Žilková, narozená 16. října 1961 v Praze, je jednou z nejvýraznějších českých hereček, známá nejen svou filmovou a televizní kariérou, ale také osobním životem plným výzev a bulváru. Vyrůstala v umělecké rodině – jejím otcem byl známý hudebník a pedagog Václav Žilka, což jí poskytlo silné kulturní zázemí. Vystudovala DAMU a rychle se prosadila na české divadelní i filmové scéně.

Velký průlom v její kariéře přišel v roce 1996, kdy získala Českého lva za vedlejší roli ve filmu Zapomenuté světlo, kde excelovala jako Marjánka. Následně zazářila i ve filmech jako Otesánek a Anděl Exit.

Diváci si ji však nejvíce pamatují z televizních pořadů a seriálů – například jako komediální ikonu z pořadu Tele Tele, kde společně s Richardem Genzerem, Michalem Suchánkem a Josefem Cardou bavila české publikum od roku 2000 do roku 2007​.

Osobní život Veroniky Žilkové byl častým předmětem zájmu médií. Byla třikrát vdaná, nejprve za režiséra Jiřího Hanycha, poté za Marka Navrátila, s nímž má syna Vincenta, a později za herce a diplomata Martina Stropnického.

Její dcerou je modelka Agáta Hanychová. Smutnou kapitolou jejího života bylo onemocnění a úmrtí jejich mladšího dítěte, což Veronika otevřeně sdílela s veřejností, aby podpořila další rodiče v podobně těžkých situacích​.

Kromě filmových a televizních rolí se Veronika Žilková stále intenzivně věnuje divadlu, zejména v Činoherním klubu. Mezi její významné divadelní role patří postava Adiny Mandlové v inscenaci Adina, kterou uvedlo Vinohradské divadlo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *