Tip na knihu – Zdeněk Pohlreich: Vejce nebo slepice?

[adsenseyu1]

Co bylo dřív – slepice nebo vejce? Toť otázka. Zdeněk Pohlreich ji, ač by název dnešního knižního tipu napovídal něco jiného, nicméně neřeší. Oblíbená otázka „Vejce nebo slepice“ je pro něj pouze spojovacím můstkem, jak představit  svoji novou knihu – její celý název je  Vejce nebo slepice – 80 šťavnatých receptů z drůbeže a pernaté zvěřiny.

Zdeněk Pohlreich je úspěšný moderátor (Ano, šéfe!), provozovatel dvou luxusních pražských restaurací (Divinis a Café Imperial) a samozřejmě – kuchař. A také autor několika knih, které se vždy ihned po svém vydání zařazují mezi bestsellery.

V roce 2009 vydal Zdeněk Pohlreich v nakladatelství Ikar svoji první knihu, nazvanou Bravo, šéfe! Kniha je součástí edice, představující slavné české kuchaře současnosti, kromě Pohlreicha seznámila čtenáře s Václavem Fričem, Daliborem Navrátilem a Riccardo Lucquem.

V roce 2010 pak Zdeněk Pohlreich, opět v Ikaru, vydává veleúspěšnou kuchařku Prostřeno bez servítků s podtitulem Téměř 100 pokrmů současné kuchyně okořeněných postřehy ze života. Pohlreich v knize představuje ty nejlepší kuchařské recepty a postupy ze své kuchyně a prozrazuje mnohé i ze svého života. Kromě receptů na tradiční pokrmy Zdeněk Pohlreich zařadil i recepty netradiční – smažené šneky po pražsku může být určitě zajímavé zkusit. Prostřeno bez servítků, to nejsou pouze recepty, jsou to i desítky skvělých fotografií Aleny Hrbkové, díky kterým kniha získává další rozměr.

V roce 2011 se Zdeněk Pohlreich objevuje na televizní obrazovce s novým pořadem, krátce nato dostává Šéf na grilu o svoji knižní podobu, kterou vydalo nakladatelství MAGAZINE.

Zdeněk Pohlreich: Vejce nebo slepice

Nyní, na začátku května 2012, vydává čerstvě pětapadesátiletý Zdeněk Pohlreich (a opět v nakladatelství Ikar)   knihu Vejce nebo slepice – 80 šťavnatých receptů z drůbeže a pernaté zvěřiny. Dá se předpokládat, že půjde, tak jako v Pohlreichově případě vždy, opět o bestseller, který bude nadlouho okupovat žebříčky prodejnosti Svazu knihkupců a nakladatelů.

O čem kniha Vejce nebo slepice je? Podívejme se do anotace: Lahodné drůbeží maso lze upravit na mnoho originálních způsobů a nikdy nezevšední. Přední šéfkuchař nabízí recepty od úpravy vajec, kuřete, husy, slepice a kachny až po křepelku, bažanta a holoubě. Recepty jsou převážně snadné, ovšem u náročnějších postupů bude odměnou jídlo, které si budete pamatovat nejen vy sami, ale zůstane nezapomenutelným zážitkem i pro vaše hosty.

Knihu Vejce nebo slepice vydává nakladatelství Ikar 4. května 2012.

[adsenseyu2]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *