Petr Jablonský. Mistr imitace, který baví národ svými hlasy

Petr Jablonský, narozený 15. února 1979 v Praze, je jedním z nejvýraznějších českých imitátorů, který díky svému jedinečnému talentu baví publikum již několik desetiletí. Už v mládí objevil svou schopnost dokonale napodobit známé osobnosti z politiky, showbyznysu i kultury. Původně se chtěl věnovat herectví, po základní škole se hlásil na Pražskou konzervatoř, kam ale nebyl přijat.

První velký úspěch zažil Petr Jablonský na scéně rozhlasu a televize, kde jeho imitace politiků, jako jsou Václav Klaus, Miloš Zeman či Andrej Babiš, získaly širokou popularitu. Veřejnost si získal v roce 1999, kdy s kolegou imitátorem Václavem Faltusem uváděl jeden ze silvestrovských pořadů uváděných Českou televizí.

Petr Jablonský si získal velkou oblibu především díky své schopnosti přesně zachytit hlasové nuance osobností, které paroduje. Jeho politické imitace se staly součástí zábavních pořadů, jako například Politická střelnice nebo Mr. GS s Richardem Genzerem a Michalem Suchánkem.

Jablonského osobní život je méně medializovaný, přestože se občas dostá do hledáčku bulváru, především kvůli svých vztahům. Na podzim 2024 začíná být i v tomto ohledu více na očích, když ho obvinila bývalá přítelkyně z násilného chování.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *